İçeriğe geç

CHP’de seçim stratejileri

Kılıçdaroğlu ciddi bir baskı altında. Ya başarılı olacak ya da gidecek! Sarıgül baskısı, Kılıçdaroğlu’nu gelişmeleri kabullenmeye zorluyor.

Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacak!

Ama başkan olamayacak! İstanbul’da oyları az da olsa arttırabilirse, CHP genel başkan adayı olacak! Bunu kimse engelleyemez!

Açıkçası Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye başkan olma süreci ikinci kez devrede..

Kılıçdaroğlu bu sürece direnebilir mi?

Bir tek şartla: Hatırı sayılır bir oy artışı sağlayarak Sarıgül’ün gelişini Ağustos 2014 sonrasına erteleyebilir.

Kocaoğlu’nun yaşadığı sıkıntı, Kılıçdaroğlu’ndan farklı değil!

CHP’nin 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçim analizlerinde şöyle bir tespit var:

Ak Parti’nin İstanbul’da seçim öncesinde bitirip işletmeye açacağı birçok tesisle beraber oldukça etkileyici ulaşım yatırımları karşısında CHP’nin başarılı olma şansı yok! Benzer durum Ankara’da da var! Melih Gökçek her muhalefeti vitamine dönüştürebiliyor! Yakında hizmete açılacak yollar ve metro hatları karşısında CHP’nin şansı çok az…

Büyükşehirler bir bir analiz edilirken sıra İzmir’e geldiğinde durum değişiyor. İzmir, CHP açısından itikadi bir soruna dönüşmüş!

İzmir, CHP’ye iman etmiş; odunu koysak seçimi kazanırız!

İzmir’de 31 belediyenin 30’unu elinde bulunduran CHP’de şımarıklık had safhada. Öyle ki, bu kez 31 odun koyup 31 belediye kazanmayı umuyor!

Seçmen iradesi üzerinde bu kadar hoyratça davranan bir parti ve seçim stratejisi görmedim! Ama CHP genel merkezi ve İzmir sevdalıları, 31 odunda çok kararlı!

Demem o ki, CHP genel merkezinin etkili ve yetkili isimleri madem 31 odun gerekli, benim odunları da unutmayın itiş kakışına girişerek ilçelerde pay kavgasını başlattılar.

Bu itiş kakıştan en büyük zararı da Kocaoğlu görecek.

Her ilçe başkanı büyükşehir belediye başkan adayı gibi! Sözü “Ben de, Kocaoğlu gibi hiçbir şey yapmadan 5 yılımı doldurabilirim” demeye getiriyorlar.

Büyük seçim başarılarını, dış muhalefetle yenmek zordur ama iç çatışma ve aşırı güven başarıyı, umulmadık zamanda hezimete dönüştürebilir. CHP’nin en büyük rakibi iç çatışma ve aşırı güven! 

CHP elinden geleni yapıyor!

Ak Parti ise beklemede!

Seçim stratejisi ve aday belirleme kriterlerinde bir sapma yapmazsa, İzmir stratejik akılla Ak Parti’nin belediyecilik alanına açılabilir.

Bu da aday ile odunu karıştıran CHP’ye ve Türk demokrasi tarihine iyi bir ders olur!

—————————-

Kategori:2013

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir