İçeriğe geç

Ak Parti’de acil durum!

Ak Parti, genel kongre sürecine girdi. İlçeler kongrelerini tamamladı; şimdilerde il kongreleri yapılıyor. Henüz başlardayız. 81 ile başkan seçilecek.

Siyaset, sosyolojik bir tabana dayanıyorsa ve bugünün ihtiyaçları ve geleceğin planlanması için yapılıyorsa biraz değil; bayağı dikkat ve özen gerekiyor.

Siyaset sosyolojisinin izin verdiği illerde, il başkanlığını üstlenebilecek kadın adayların öne çıkması için il başkanlığı kapılarının kadınlara açılması gerekir. Türkiye’nin ve dünyanın şartları bunu her partiye dayatıyor.

Ne yazık ki, bunu sadece BDP görüyor!

Bu duyarsızlığı kabul edemiyorum!

İzmir’in bir kadın il başkanına çok ihtiyacı var, bundan eminim.

Bu tercih; Aydın, Muğla, Çanakkale, Tunceli, Hakkâri, Diyarbakır, Ankara, Antalya, Bingöl, Şırnak, Iğdır, Edirne, Kırıklareli, Tekirdağ hatta İstanbul için de düşünülebilir. En azından bir taban ve kamuoyu yoklaması yapılabilir.

Kimse “81 il başkanının hepsi erkek, bundan sonra da erkek olsun!” diyemez. Kimse %50 oy başarımızı erkek il başkanlarına bağlayamaz! Bunu akıl da siyaset de kabul etmez! Böyle sonuç değerlendirmesi olmaz!

Dostlar!

Ciddi bir kadın sorunuyla karşı karşıyayız; lütfen bunu görelim. Bu sorun, sadece bir iki bölgede değil; tüm Türkiye’de var!

Benim korkum “kadın sorunsalıyla iktidara gelenlerin, aynı sorunsalla krize girmesidir!” Biraz zafer sarhoşluğu biraz da bardağın dolu tarafından bakıldığından, derinleşen krizin çok az kişi farkında.

Hiçbir kadın saf değildir; anlar, hem de çok iyi anlar ama belli etmez.

Kadın, kolay kolay da kıymaz!

Kıydı mı da, kimse engel olamaz!

Son iki yazımda değinmiştim. Tekrar edip terörün ne kadar derinlere indiğine değinerek kimsenin moralini bozmak istemiyorum.

Çiçek aşısını buldum demiştim. Aşı örneğinden yola çıkarak sadece paket bir program hazırladığımı belirtmek istedim. Bunun bir kısmını kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyorum, kalanını ise ancak ilgililere anlatabilirim.

Çok değil, 10 yıl öncesine kadar mağdur kadına sahip çıkıyorduk! Durum yavaş yavaş değişti. Aynı tavrı bugün sürdüremeyiz çünkü, başörtüsü sorunu ne çözüldü ne de çözülmedi, ortada duruyor!

Bu tezle toplumun karşısına çıkamayız!

Şartlar değişti, eskiden “idare edilendik”, şimdi ise herkes bizi “idare eden” biliyor!

Artık toplumun huzuruna “idare eden” kadınla çıkmak zorundayız, ey dostlar, gerçek bu!

12 Haziran 2012 seçimlerinde Türkiye genelinde 21,5 milyon oy alan bir parti, il başkanı olacak en azından 10 kadını; Kadın ve Gençlik Kollarında, belediye veya il genel meclislerinde çoktan yetiştirmiştir, meraklanmayın.

Göremeyenlere önerim, “eril” gözlüklerini çıkararak topluma ve siyasete biraz da bu gözle bakmaları olacak!

————————————-

Kategori:2012

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir